Přes překážky s MUFFIKEM

Svět MUFFIKA už dávno není jen o ortopedických podložkách, rotujících nebo balančních dílcích či klíčenkách ale rychlostí blesku se vyvíjí, rozvíjí a tvoří úplně nové vymazlené prvky v podobě aktivních pomůcek.

Jednou z těchto aktivních novinek je malá překážková dráha, která se skládá z pařezů, plastových tyčí, plochých kruhů a dřevěné lávky, kterou můžete zaplnit klíčenkami nebo lépe řečeno senzorickými nano mini puzzlíky. Právě vkládáním nano mini puzzlíků si děti procvičují jemnou motoriku, která je v jejich vývoji též velmi důležitá.

Dřevěná lávka se propojí s pařezy a vznikne tak parádní balanční kladina. Zdoláváním balanční kladiny děti posilují odvahu i sebedůvěru. Pokud přidáte tyče s plochými kruhy, vznikne vám náročnější prolézací překážková dráha, kterou není tak jednoduché bezchybně prolézt.

Sestavení dráhy je snadné. S dopomocí rodičů si překážkovou dráhu postaví i ti nejmenší. Dráha je ale zároveň snadno přizpůsobitelná dětem v různém věku. Díky tomu se zabaví jak děti, které teprve začínají chodit, tak děti školkové ale i děti z prvního stupně základní školy. Pokud máte doma sourozence s větším věkovým odstupem, zabaví se díky multifunkčnosti dráhy plnohodnotně všichni.

Prolézáním aktivních překážek v kombinaci s ortopedickými podlahami zlepšují obratnost, koordinaci i rovnováhu, a navíc si posílí klenbu, kotníky, kolena i celý střed těla. Multifunkční set posune ortopedické podložky MUFFIK zase o level výš a zájem starších dětí je třešničkou na dortu.

Velkou výhodou překážkového setu je také to, že se jednotlivé prvky mohou používat samostatně bez nutnosti propojení s dalšími prvky.  Vznikne tím několik dalších možností hry pro malé i větší děti a rozdělení prvků do celé rodiny, protože si často chce hrát každý s něčím jiným.

Ploché kruhy mohou vyzkoušet jako hula hop obruče a točit s nimi kolem pasu pro posílení a aktivaci středu těla či je proskakovat jako švihadlo, mít z nich házecí koš nebo doskokovou plošinu při skoku do dálky.

S tyčemi si zahrají na mažoretky nebo si je mohou svisle házet – což není vůbec jednoduché chytit ve vzduchu svislou tyč. Starší děti mohou házet souvisle dvě tyče svisle a trénovat tak postřeh i přímé chytání předmětu. Menší děti mohou zkoušet házet kruhy na tyč a tím si procvičit koordinaci ruka-oko i přesnost hodu na cíl.

Z balanční kladiny můžete mimo jiné vytvořit přehlídkové molo pro Bárbíny nebo vaše prstíky, které prozkoumají různorodost nano mini puzzlíků. Při přecházení bosou nohou vás budou jemně lechtat na chodidlech.

Tím, že jsou kořeny stejného „puzzle“ tvaru jako ostatní ortopedické podlahy MUFFIK, je snadno zahrnete do vytvoření velkého koberce z klasických MUFFIKŮ. V tu chvíli například hra „Zem je láva“ získá úplně jinou obtížnost.

Vytvořte si v dětském pokoji malé sportoviště a zjistěte, jak zdatného sportovce v sobě máte.

Karol Tišerová, úspěšná česká MAMA blogerka

Aktivní set - Malá překážková dráha

muffik-imgp-076_optimized